Opvoedingsondersteuning

Opvoeden is een uitdaging! Het is niet gek dat je wel eens met vragen of zorgen worstelt die te maken hebben met het opvoeden van je kind(eren). Over het algemeen gaat het opvoeden van een kind vanzelf en is het een soort van “learning on the job” middels “trial and error”. De ene keer pakt dit beter uit dan de andere keer, maar al doende leert men. Ruim een kwart (26,3 procent) van ouders van kinderen van 0 tot 18 jaar heeft zich wel eens zorgen gemaakt over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van hun kind(eren). Dit blijkt uit het onderzoek Jeugd en Opgroeien (2011) waarbij ruim 25.000 ouders gevraagd zijn vragen te beantwoorden over mogelijke kind- en opvoedproblemen. Uit een ander onderzoek (Opvoeden in Nederland, 2010) komt daarbij naar voren dat meer dan 50% van de ouders het ouderschap moeilijker vindt dan gedacht. Eén op de vijf ouders (20%) heeft soms het gevoel de opvoeding niet goed in de hand te hebben, hoe goed ze hun best ook doen. Moraal van deze cijfers: Je bent dus niet de enige met vragen of onzekerheden als het om opvoeden gaat!

Bij mij kan je terecht met jouw vragen of als je er niet meer uitkomt en wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Tijdens een vrijblijvende intake (persoonlijk, telefonisch of per e-mail) geef jij aan waar je tegenaan loopt in de opvoeding van je kind(eren). Onderwerpen waar we het bijvoorbeeld over kunnen hebben zijn:

  • Mijn baby huilt veel, hoe kan dat?
  • Mijn dreumes wil niet eten, wat kan ik hier aan doen?
  • Mijn peuter is veel boos, hoe kan ik hiermee omgaan?
  • Mijn kleuter vindt naar school gaan erg spannend, hoe kan ik hem ondersteunen?

Als je na de vrijblijvende intake besluit om met mij verder te willen, gaan we aan de slag met het onderwerp waar jij behoefte aan hebt en op de manier die bij jou past. De opvoedingsondersteuning is mogelijk op verschillende manieren: via persoonlijke gesprekken (op een locatie die jou aanspreekt), via e-mail, telefonisch, skype…… Jij bepaalt!

Als je meer informatie wil of een afspraak wil maken voor een vrijblijvende intake, neem dan contact met mij op!

Tarieven opvoedingsondersteuning (na vrijblijvende intake)

Persoonlijk gesprek op een locatie naar jouw keuze: €50,- uur/ €65,- anderhalf uur

Telefonisch/ Skype: € 30,- uur/ €40,- anderhalf uur

E-mail: € 20,- per sessie (een sessie bestaat uit maximaal 2 e-mails)

Elk persoonlijk gesprek wordt na afloop contant betaald, tenzij vooraf anders is afgesproken. Je ontvangt van mij een factuur. Telefonische/ Skype/ E-mail consulten worden vooraf betaald. De kosten worden niet vergoed door de verzekering. Mocht het tarief een probleem voor je zijn, dan kun je altijd contact met me opnemen. Dan onderzoeken we de mogelijkheden. De tarieven zijn inclusief BTW. Buiten een straal van 10 kilometer buiten mijn woonplaats Alkmaar vraag ik een kilometervergoeding van 0,19 cent per kilometer.

Ik wil benadrukken dat ik pedagoog ben en geen behandelaar. Als pedagoog kan ik naar je verhaal luisteren en je een advies geven. Mocht ik het idee krijgen dat een andere vorm van ondersteuning (bijvoorbeeld psychologische hulp) passender is in jouw situatie, zal ik dit met jou bespreken.

Opvoedingsondersteuning - Praktijk On cloud nine