Ouderschapscoaching

En dan ben je ouder van een kind of meerdere kinderen….. Hoe ervaar jij dat eigenlijk? Ikzelf vooral als roerig, overweldigend en soms als tegenstrijdig. Hoe leuk het ook is om voor een kind of meerdere kinderen te zorgen, soms is het ook vol uitdagingen. Ik hoor veel moeders om me heen die soms het gevoel hebben dat zij, sinds ze moeder zijn geworden, in een soort van zwart gat vallen. Nog vol van de hormonen en vaak met een groot slaapgebrek proberen ze hun leven weer op te pakken. Maar het voelt alsof alles is veranderd!

Waar je focus voorheen op jezelf lag (en mogelijk je partner, vrienden, familie en werk), kan je als ouder wel eens het gevoel krijgen dat nu alles om je kind(eren) draait. Waar je je over het algemeen comfortabel voelde in het dagelijks leven, omdat je de controle had, ben je nu terecht gekomen in de (onbekende) wereld van het moederschap. Nu wil ik deze verandering niet negatief laten klinken, integendeel zelfs, maar het is niet vanzelfsprekend dat iedereen het ouderschap als een grote roze wolk ervaart. Het kan best zijn dat je jezelf soms een beetje verloren voelt, totdat je het gevoel krijgt dat je je “draai gevonden” hebt als moeder. Ik hoor moeders vaak zeggen dat zij het beste wil voor hun kind(eren), maar ze willen ook een leuke vrouw zijn voor hun partner, de beste werknemer voor hun baas en een luisterend oor voor die ene vriendin. Ze vergeten dan nog wel eens om goed voor zichzelf te zorgen en hebben soms het idee dat ze tekortschieten.

Over deze gevoelens praten kan allereerst enorm opluchten, maar het is ook een eerste stap richting een eventuele oplossing. Door te praten stel jezelf in staat om je gedachten te ordenen, meer inzicht te krijgen in de waarom je de dingen doet zoals je doet en waarom dingen gaan zoals ze gaan. Maar met wie praat je hierover? Je kan praten met je partner, een familielid of een vriendin, maar misschien voelt dit niet prettig voor je.

Ik wil graag naar je verhaal luisteren. Tijdens een vrijblijvende intake (persoonlijk, telefonisch of per e-mail) geef jij aan waar je het over wilt hebben en wat je van mij verwacht. Onderwerpen waar we het bijvoorbeeld over kunnen hebben zijn:

  • Je bent door het moederschap vaak huilerig, somber, moe of gestrest.
  • Je relatie staat onder druk, na de komst van je kind(eren)
  • Je hebt behoefte aan meer rust in de dagelijkse drukte
  • Je hebt behoefte aan mentale steun bij de opvoeding van je kind(eren)
  • Je kan wel wat hulp kunt gebruiken bij het (her-)vinden van je balans in je werk en je moederschap.

Als je na de vrijblijvende intake besluit om met mij verder te willen, gaan we aan de slag met het onderwerp waar jij behoefte aan hebt en op de manier die bij jou past. De coaching is mogelijk op verschillende manieren: via persoonlijke gesprekken (op een locatie die jou aanspreekt), via e-mail, telefonisch, skype…... Jij bepaalt!

Als je meer informatie wil of een afspraak wil maken voor een vrijblijvende intake, neem dan contact met mij op!

Tarieven ouderschapscoaching (na vrijblijvende intake)

Persoonlijk gesprek op een locatie naar jouw keuze:  €50,- uur/ €65,- anderhalf uur

Telefonisch/ Skype: € 30,- uur/ €40,- anderhalf uur

E-mail: € 20,- per sessie (een sessie bestaat uit maximaal 2 e-mails)

Elk persoonlijk gesprek wordt na afloop contant betaald, tenzij vooraf anders is afgesproken. Je ontvangt van mij een factuur. Telefonische/ Skype/ E-mail consulten worden vooraf betaald. De kosten worden niet vergoed door de verzekering. Mocht het tarief een probleem voor je zijn, dan kun je altijd contact met me opnemen.  Dan onderzoeken we de mogelijkheden. De tarieven zijn inclusief BTW. Buiten een straal van 10 kilometer buiten mijn woonplaats Alkmaar vraag ik een kilometervergoeding van 0,19 cent per kilometer.

Ik wil benadrukken dat ik geen psycholoog ben. Als coach kan ik naar je verhaal luisteren en samen met jou  bekijken wat kan helpen. Mocht ik het idee krijgen dat een andere vorm van begeleiding (bijvoorbeeld psychologische hulp) passender is in jouw situatie, zal ik dit met jou bespreken.