Zwangerschapscursus “Simpelweg bevallen”

pregnant woman

Simpelweg bevallen is dé rechttoe-rechtaan zwangerschapscursus in de regio Noord-Holland. Gegarandeerd vrij van flauwekul. We werken met een uniek concept, waarin we jou en je partner in 1, 2 of 3 dagen klaarstomen voor een knap staaltje teamwork tijdens de bevalling. Het programma zit bommetje vol evidence based informatie, praktische tips en veel oefeningen.


Elk stel heeft andere wensen en behoeften; de een wil vooral veel informatie, de ander wil vooral aan de slag met praktische oefeningen, weer een ander heeft een hele specifieke (medische) situatie waar een ander soort voorbereiding bij nodig is. Door onze cursus op maat aan te bieden, zijn we op elk moment flexibel om de inhoud aan te passen aan wat er op dát moment nodig is. Je krijgt een volledig op maat, elk moment aan te passen pakket. Deelnemers kunnen na de cursus vol vertrouwen de keuzes maken die bij hen passen. Wij werken volgens een vrij eenvoudig principe: de enige ‘goede’ manier van bevallen, is jóuw manier.

Marijke van Praktijk On cloud nine en Annemiek van doulapraktijk Tamelijk briljant bundelen met deze cursus hun kennis en ervaring op het gebied van zwangerschap, geboorte en ouderschap. Beiden zijn we gefascineerd door alles rondom geboorte. ‘Simpelweg’ in de naam van de cursus betekent dus ook niet dat wij het allemaal maar gewoontjes vinden, dat bevallen. Integendeel: een lichaam dat in negen maanden een kind maakt, groeit, baart en daarna voedt: dat is toch het meest waanzinnige ‘gewone’ dat je in een leven meemaakt?!

Simpelweg staat voor doe maar normaal, voor wars van poeha en dingen benoemen zoals ze zijn. Wij geloven niet dat er één soort bevalling de beste is, wél dat alle vrouwen het recht hebben op de juiste informatie op basis waarvan zij zelf kunnen kiezen wat bij hen past. Wij geloven dat de geboorte van je kind iets kan zijn waar je met trots op terugkijkt, en hopen dat je na deze cursus vol zelfvertrouwen keuzes kunt maken en de bevalling krijgt die voor jou precies goed voelt.

In hapklare brokken behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Goed voor jezelf zorgen tijdens je zwangerschap; voeding, beweging, rust en ontspanning
  • Nut en noodzaak van een geboorteplan; keuzes en opties en hoe je daarin je eigen weg vindt
  • De bevalling; het hormonencircus, verschillende fases en wat je zelf kunt doen om de boel soepel te laten verlopen
  • Pijn; de mindset van een marathonloper en hoe je partner je keihard in je heupen gaat knijpen en je dat nog fijn vindt ook
  • De ontmoeting met je baby; het gouden uur, elkaar besnuffelen en teentjes tellen
  • Een ontspannen kraamtijd; rust nemen, hulp vragen, vallen en opstaan en de ‘babyblues’

Simpelweg bevallen werkt volgens een uniek concept: de cursus wordt volledig op maat in 1, 2 of 3 dagdelen aangeboden, helemaal afhankelijk van jouw wensen.
Op het intakeformulier dat je na aanmelding ontvangt, kan je aangeven wat je wensen en behoeften zijn (vooral informatie, of juist praktisch? Of een combinatie van beiden? Met of zonder partner?) Daarna ontvang je een aanbod met een programma in de mail. De cursus wordt privé thuis gegeven, en we plannen en dag en tijd die perfect in jouw agenda past.

Pakket 1: Groot
Wil je in één dag de basics leren, bijvoorbeeld omdat je weinig tijd hebt of omdat je al eerder bent bevallen, dan boek je optie 1. In circa 3 uur krijg je de informatie die jij nodig hebt om vol vertrouwen de keuzes te maken die bij jou passen en ben je in staat je wensen helder te formuleren in een bevalplan.
Kosten: 175 euro (aanvullende verzekeringen vergoeden hier waarschijnlijk een deel van).

Pakket 2: Groter
Wil je niet alleen de basisinformatie, maar ook praktisch aan de slag met het maken van je geboorteplan, dan kies je voor pakket 2. Na de eerste cursusdag (zie boven), gaan we aan de slag om jouw wensen en behoeften in kaart te brengen en helder te verwoorden in een bevalplan. We nemen alle tijd voor al jouw vragen en springen in op wat er op dat moment in jouw zwangerschap speelt. Daarnaast kan je altijd aanvullende vragen stellen via de app of mail.
Kosten: 275 euro.

Pakket 3: Grootst
Ons meest uitgebreide aanbod geeft jou de mogelijkheid om op elk moment in je zwangerschap beschikking te hebben over onze kennis en vaardigheden. Het derde dagdeel is volledig naar wens in te vullen; een praktische oefendag met je partner of andere personen die bij je bevalling zijn, hulp bij het doorhakken van taaie knopen in een individuele coachingssessie, of het voorbereiden van een gesprek met je verloskundige of gynaecoloog over je bevalwensen: alles is mogelijk. Daarnaast krijg je 50% op een volledige lichaamsmassage (t.w.v. 75 euro) en blijven we tot 6 weken ná je bevalling per app, telefoon of mail beschikbaar voor alle vragen rondom de kraamtijd.
Kosten: 375 euro.

Bij alle pakketten krijg je een reader en een goed gevulde goodie bag. Wil je aanvullend op je pakket een extra sessie boeken, bijvoorbeeld omdat er iets verandert in je zwangerschap, dan zijn de kosten daarvan 40/60 euro per uur (online/live). Zelf tijdens de bevalling kan je ons (video)bellen als je onze hulp kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij het doorhakken van taaie knopen of het doorspreken van voor- en nadelen van een keuze waar jullie op dat moment voorstaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven