Zwangerschapsmassage

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, met name tijdens je zwangerschap. Gezond eten en blijven bewegen zijn hier onderdeel van, maar ook ontspannen is belangrijk. Een zwangerschapsmassage kan een ideale manier zijn om volledig te ontspannen. Daarnaast kan een massage verlichting bieden bij enkele zwangerschapskwaaltjes, zoals vermoeidheid, rugklachten, vocht vasthouden en zere benen/ voeten.

Een volledige zwangerschapsmassage duurt ongeveer 1.5 uur, waarbij ik heupen, benen, voeten, rug, schouders, armen en nek masseer. Als het voor jou goed voelt kan ik ook je buik, borsten, hoofd en/ of gezicht masseren. Uiteraard is het ook mogelijk dat je geen volledige massage wil, maar liever een deelmassage ontvangt van slechts bepaalde lichaamsdelen.

De massage vindt plaats bij jou thuis. Het enige waar je voor moet zorgen is een goed verwarmde kamer met voldoende ruimte voor de massagetafel. Ik zorg voor de massagetafel, de massageolie en (hand)doeken.

Tarieven zwangerschapsmassage

Deelmassage (keuze uit volledige rug, benen of voeten), duur 30 minuten: € 25,-

Volledige zwangerschapsmassage (heupen, benen, voeten, rug, schouders, armen en nek), duur ongeveer 1,5 uur: € 65,-

(als je geen volledige zwangerschapsmassage wil, maar meer wil dan een enkele deelmassage van een bepaald lichaamsdeel, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden)

Elk zwangerschapsmassage wordt na afloop contant betaald, tenzij vooraf anders is afgesproken. De kosten worden niet vergoed door de verzekering. Mocht het tarief een probleem voor je zijn, dan kun je altijd contact met me opnemen. Dan onderzoeken we de mogelijkheden. De tarieven zijn inclusief BTW. Buiten een straal van 10 kilometer buiten mijn woonplaats Alkmaar vraag ik een kilometervergoeding van 0,19 cent per kilometer.

In de eerste 12 weken van je zwangerschap wordt het afgeraden om te masseren. Als je (medische) klachten hebt is het verstandig om eerst met je verloskundige/ gynaecoloog te overleggen.