Zwangerschapsmassage

Zeg eens eerlijk, wanneer was de laatste keer dat jij even helemaal ontspannen was? Dus even helemaal niet bezig met alles en iedereen om je heen, maar echt alleen met jezelf? Ik durf er bijna mijn schoen voor op te eten dat het antwoord iets zal zijn in trant van “dat is al een mooi tijdje geleden”.

Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, met name tijdens je zwangerschap. Ja, het gewone leven gaat gewoon door, maar vergeet niet dat er een kindje (of misschien wel twee) in jou groeit. Dat vreet energie! Gezond eten en blijven bewegen zijn onderdeel van goed voor jezelf zorgen, maar ook ontspannen is heel belangrijk. Een zwangerschapsmassage kan een fijne manier zijn om volledig te ontspannen. Daarnaast kan een massage verlichting bieden bij enkele zwangerschapskwaaltjes, zoals vermoeidheid, rugklachten, vocht vasthouden en zere benen/ voeten.

Ik maak geen gebruik van een speciale massagetafel waar je op buik kan liggen. Puur en alleen omdat ik zelf op zo een tafel heb gelegen en het niet lekker vond liggen. Ik voelde me niet volledig ondersteund bij mijn buik. Daarbij heb ik leren masseren op de grond op een Japanse futon. Gezien ik ook mijn eigen lijf gezond moet houden, ben ik inmiddels overgestapt naar een normale massagetafel. Ik masseer je schouders, rug, heupen en benen terwijl je op je zij ligt. Mijn tafel is iets breder dan normaal, hierdoor heb je nooit het gevoel dat je eraf valt 😉 . Je voeten masseer ik terwijl je op je rug ligt.

PS: wacht niet te lang met boeken. De meeste vrouwen boeken hun eerste massage aan het begin van hun verlof. Na 5 minuten zeggen zij zo ongeveer allemaal standaard “Dit had ik zoveel eerder moeten doen”……. Just saying…..

Tarieven zwangerschapsmassage

Bij mij thuisBij jou thuis
Deelmassage (keuze uit volledige rug, benen of voeten), duur 30 minuten: € 30,-Deelmassage (keuze uit volledige rug, benen of voeten), duur 30 minuten: € 40,
Volledige zwangerschapsmassage (heupen, benen, rug, schouders, nek, armen, voeten), duur 1 uur: € 50,-Volledige zwangerschapsmassage (heupen, benen, rug, armen, voeten), duur 1 uur: € 60,-
Volledige zwangerschapsmassage (heupen, benen, rug, schouders, nek, armen, buik en voeten), duur 1,5 uur: € 65,-Volledige zwangerschapsmassage (heupen, benen, rug, schouders, armen, buik en voeten), duur 1,5 uur: € 75,-
 

Elk zwangerschapsmassage wordt na afloop contant betaald, tenzij vooraf anders is afgesproken. De kosten worden niet vergoed door de verzekering. De tarieven zijn inclusief BTW. Buiten een straal van 10 kilometer buiten mijn woonplaats Alkmaar vraag ik een kilometervergoeding van 0,19 cent per kilometer.

In de eerste 12 weken van je zwangerschap wordt het afgeraden om te masseren. Als je (medische) klachten hebt is het verstandig om eerst met je verloskundige/ gynaecoloog te overleggen.

Een afspraak maken kan door een e-mail te sturen naar marijke@praktijkoncloudnine.nl of het contactformulier in te vullen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven